Αγαπητές φίλες και φίλοι

Καθώς ο Σεπτέμβρης ξαναφέρνει τον ρυθμό της καθημερινότητας στη ζωή μας, το κέντρο Γιόγκα Καβάλας ετοιμάζεται για ένα νέο κύκλο προγραμμάτων με Γιόγκα

Με αυτήν την ευκαιρία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πληροφορίες, για την αρχαία αυτή παράδοση, που αναβιώνει στις μέρες μας σε όλον τον κόσμο…

Είναι σημαντικό να ειπωθεί, ότι η Γιόγκα είναι μια Πρακτική Επιστήμη, που ασχολείται με τον ανθρώπινο νου, την ανάπτυξη του και τον έλεγχό του. Με όποιες τεχνικές της και αν ασχοληθεί κάποιος, στόχος είναι να βελτιωθεί και η κατάσταση του νου, να γίνει ο νους ήρεμος, ισορροπημένος, θετικός και συγκεντρωμένος.

Γιατί;

Γιατί όλοι μας είμαστε ταυτισμένοι με τον νου μας. Είμαστε κάθε στιγμή ο νους μας.

«Νους ορά και νους ακούει» έλεγαν οι αρχαίοι μας Πρόγονοι.

Αν ο νους μας είναι γεμάτος ένταση, θυμό, φόβο, πικρία, απληστία, ανταγωνιστικότητα, κατάθλιψη, ανησυχία, ζήλια ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό αίσθημα, αυτό θα χρωματίζει όλες τις σκέψεις μας, τον λόγο μας, τις αντιδράσεις μας, τις σχέσεις μας, τον τρόπο που βλέπουμε τις καταστάσεις γύρω μας. Με μια λέξη θα καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας.

Έτσι, αν θέλουμε να βελτιώσουμε την ζωή μας, χρειάζεται να αλλάξουμε την ποιότητα του νου μας. Να αναπτύξουμε μια κατάσταση, που θα μας επιτρέπει να βλέπουμε την ομορφιά μέσα μας και γύρω μας. Να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να χαιρόμαστε τα πλούσια δώρα, που μας δόθηκαν και μας δίνονται συνεχώς, από την Θεία Δύναμη. Για να γεμίσουμε την ζωή μας με χαρά και ευγνωμοσύνη.

Η Γιόγκα προσφέρει γι’ αυτό τον σκοπό μια μεγάλη ποικιλία από πρακτικές, που αφορούν το φυσικό σώμα, την αναπνοή και τον νου.

Είναι κατάλληλες για όλους, δοκιμασμένες για χιλιάδες χρόνια…

Η Γιογκική ανάπτυξη ξεκινάει με το σώμα, διότι ο νους συνδέεται άρρηκτα με το σώμα και όπως είπαν και οι Αρχαίοι Έλληνες «Νους υγιής εν σώματι υγιή». Το σώμα, με τις πρακτικές γίνεται πιο υγιές και ευλύγιστο. Τα εσωτερικά όργανα και συστήματα βελτιώνουν την λειτουργία τους και εναρμονίζονται, μεταξύ τους.

Η αναπνοή ενθαρρύνεται να γίνει βαθειά και αργή εξασφαλίζοντας άφθονο οξυγόνο και ενέργεια σε όλα τα κύτταρα για την σωστή λειτουργία και την αναπαραγωγή τους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα κύτταρα του εγκεφάλου, που καταναλώνουν το 20% του συνολικού οξυγόνου της αναπνοής. Ο αργός ρυθμός της αναπνοής διατηρεί το σώμα δυνατό και ξεκούραστο – απομακρύνοντας τις εντάσεις.

Η επίδραση των πρακτικών στον νου είναι μια συνεχής βελτίωση όλων των λειτουργιών του εγκεφάλου.

Ο νους γίνεται ήρεμος, θετικός, ισορροπημένος, και συγκεντρωμένος, δηλαδή πολύ δυνατός.

Με έναν τέτοιο νου, μπορούμε να βλέπουμε καθαρά και να χειριζόμαστε αποτελεσματικά τις καθημερινές καταστάσεις. Διακρίνουμε τις ευκαιρίες και ενεργούμε ψύχραιμα και σωστά.

Έχουμε έλεγχο στα λόγια μας και τις αντιδράσεις μας

Μπορούμε επίσης να καθίσουμε ήσυχα και να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας.

Να δούμε όλα τα «θέλω μας» και τις λαχτάρες μας, τις αληθινές ανάγκες μας, τις δυνατότητες και τα ταλέντα μας, τις όμορφες πλευρές μας και αυτές που θα θέλαμε να βελτιώσουμε. Να εκτιμήσουμε αυτό το θαύμα, που είμαστε και να πραγματοποιήσουμε το πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής μας. Το εσωτερικό ταξίδι της αυτογνωσίας.

Ο καθένας θα φτάσει μέχρι εκεί που επιθυμεί, αλλά κάθε βήμα, σ’ αυτό το ταξίδι, κάνει τον άνθρωπο πιο χαρούμενο, πιο όμορφο, πιο σοφό, πιο χρήσιμο, πιο ανθρώπινο, πιο αξιαγάπητο και πιο συνειδητοποιημένο.

Το Κέντρο Γιόγκα Καβάλας προσφέρει δωρεάν προγράμματα Γνωριμίας με την Γιόγκα. Αν θέλετε τηλεφωνήστε και δηλώστε το ενδιαφέρον σας στα τηλέφωνα 2510 839417 και 6937 675104.

All copyrights reserved © 2019 – Powered & Developed by DataTech